Archive for October, 2008

Oct 30 2008

Afrigning og optagning.

Published by under Information

I lørdags den 25. var vi nogen få af de bedste fra lauget der tog Viktoria ud af vandet. Fremmødt var Oldermanen, Sune, Freddy og Juel – senere kom Morten. Freddy havde på forhånd lagt riggen ned, så vi hang master på plads og pakkede sejl sammen, før vi trak hende op. Før vi kunne komme i gang med at skubbe hende på plads, blev vi shanghajet til at trække Havhingsten på land. De manglede lige os fire, ud over de par hundrede de var i forvejen. Efter at Havhingsten var kommet på plads, opfordrede Johs til at “besøge” Viktoria for at gøre det samme. Der mødte 20-30 personer velvilligt op og – efter lidt begyndervanskeligheder – susede Viktoria hen på sin plads. Vi takker for hjælpen…!Vi optog dørken og tog bundpropperne ud, så de sidste vand kunne løbe af. Der var næsten ingen ruer på, så rengøring så nemt ud og jeg nåede det meste af bunden og overlod rasten til Dylan og Nelson, som ville kikke ned om søndagen.Oldermanen havde i sin mail lagt op til møde og “drama” – det blev der dog ikke noget af i lørdags. Der blev gjort opmærksom på at man ikke – i følge almindelig praksis – vælge ny formand i utide og uden indkaldt generalforsamling. Derfor er den slags beslutninger blevet udskudt hertil. Forslag til hvad vi ellers bør tage op er velkommen. Vi talte for eksempel om at Viktoria nok er blevet lidt ned prioteret i år. Vinden Drar er på Fejø til næste år, og bør have Viktoria som deltager. Også Flensborg blev nævnt som mål for togt.

Fra Viktoria Optagning

/Juel

No responses yet

Oct 22 2008

Vikinger på den Irske kyst.

Published by under Information

Jeg kan ikke lade være med at tænke på vores kære Havhingst – hjemvendt fra det irske – når jeg læser at en munk i de tider, i snart glemte fortider, hvor Danerne var et lige så krigerisk et folk som i dag. Han skriver om storm som han ser trygt på, med tanke på at Vikingerne ikke kommer i sådan et vejr. Han skriver:

“Bitter is the wind tonight,
White the tresses of the sea;
I have no fear the Viking hordes
Will Sail the seas on such night.”

Det er i en artikel i Classic Boat om en hår tur over det Irske hav om natten. Hvis nogen vil have et elektronisk eksemplar af Classic Boat så send mig en mail!

/Juel

No responses yet

Oct 09 2008

Drama, – nu med sved blod og tårer!

Published by under Information

Kære Viktorialaugsmedlem

Jeg skriver til dig for at fortælle om to vigtige begivenheder, som indtræffer den 25. oktober.

Den ene begivenhed har du nok gættet, årstiden taget i betragtning. Den 25. oktober er det bådelaugenes fælles optagningsdag. Vi mødes i skolens kantine til en kop kaffe kl. 11.00. Efter morgenkaffen tager vi riggen af Viktoria (hvis ikke der er et par stykker der allerede har taget sig af dette). Herefter tømmer vi båden, haler på land, skurer bunden og sætter vinteroverdækning på (med åbning til ventilation i 2-3 uger).
Alt i alt er dette ikke en særlig tidskrævende eller tung opgave, – HVIS man er hænder nok, så vær en god kammerat og kom. Jeg skal nok sørge for at alt er godt forberedt.
Skulle i være forhindret i at komme, med en hulens god grund, kan i komme og rigge båden af weekenden før.

Den anden begivenhed er at vi, efter endt arbejde, går op på Bryggerhesten og spiser æggekage.
Mere end blot at være en hyggelig afslutning på dagen er her lagt op til en meget vigtig debat omkring vores værdier i lauget, en fælles forventningsafstemning. Dette har sin baggrund i at Viktoria ikke har været særlig aktiv i år.
Det vi skal finde ud af er hvad medlemmerne ønsker, hvad de forventer af deres bådelaug. Når vi ved dette kan vi se på hvilke ressourcer og kræfter der skal til. Egentlig ville jeg gerne sætte flere møder af til at behandle noget så vigtigt, men mange af os er travle folk, så jeg tænker at vi kører dette møde med ordstyrer og dagsorden. I kan altså maile de punkter i ønsker på dagsordenen tilbage til mig, sammen med jeres tilmelding inden den 20. oktober.

Husk at dette stykke arbejde er lige så vigtigt som forårsklargøringen. I øvrigt er demokratiets spilleregler således; “hvis man ikke har deltaget i den demokratiske proces kan man da godt brokke sig over resultatet bagefter, men det er netop hvad det er – brok!”

Som et ekstra pif er der et gammelt medlem af lauget der stiller op til formandsposten. Et medlem der til fulde forstår og kender Viktoria. Et medlem om hvis integritet og hæderlighed ingen kan så tvivl (-hvis de da ikke lige vil have en røvfuld af undertegnede). Kort sagt et glimrende emne til formandsposten, – Freddy Fasting!

I skrivende stund vides endnu ikke om der bliver kampvalg, altså om undertegnede frivilligt lader sig usurpere, eller går på barrikaderne.
Dersom der bliver kampvalg (noget vi vist aldrig har oplevet i Viktorialauget) forestiller jeg mig at Freddy og jeg hver vil bruge 5 minutter på at fremlægge vores propaganda f.eks.; “Fremover vil vi kun sejle i medvind og solskin, når vi iøvrigt samsejler med The Swedish Bikini Team.”
Man vil vel også få lejlighed til at give sit saglige syn på sin modstanders åndelige og moralske habitus, såvel som på hans faglighed, f.eks.; “- Jeg har hørt pålidelige rygter om at min modstander har tænkt sig at sælge Viktoria til tyskerne, når vi er kommet til Flensborg og i øvrigt er han sejlskræk og vindblind!”
Kort sagt, gå ikke glip af denne næste spændende episode af “Viktorialauget”!

Med venlig hilsen

Johannes

No responses yet