Archive for April, 2008

Apr 28 2008

Oldermanden skriver:

Published by under Information

Hej sailors

Ville lige fortælle at Viktoria er rigget op og har været ude at sejle. Freddy, Jeppe, Juel og jeg havde en hyggelig dag på havnen og fik båden klar uden at svede.
Snakkede med Niels fra Ruth lauget. Her har de en kalender, som løbende er opdateret, og fortæller hvilke aktiviteter der er planlagt.
Se link: http://www.sluppenruth.dk/kalender.php
Jeg har talt med Juel om muligheden for at få noget lignende, med den tilføjelse at man skal kunne klikke sig på en aktivitet, og kunne se hvem der ellers er
tilmeldt til den aktivitet. Juel mener at det er en smal sag at få lavet noget i den stil.

Næste projekt bliver at få et telt klar. I får mere at vide om dette til maj.

Næste weekend er Nelson, Morten, Dylan og jeg i Flensborg for at vinde Rumregattaen og Bowlercuppen. Herefter begynder der nok at komme lidt sejladser.
Vil forsøge at maile i forvejen, når det ikke er impulsture.

Johannes

No responses yet

Apr 26 2008

Viktoria fik sine Master og Rig igen.

Published by under Information

Så har Viktoria fået sin rig og master igen. Efter at have ligget en hel vinter i laugsskuret klædte det hende. Masten er sat, og i løbet af dagen blev fald, stag og vanter også bragt i orden:


Klik på billedet for at se flere fra dagen.

Der var mange nysgerrige turister der kikkede forbi. En af dem – Kjell fra Torekov – inviterede endda Viktoria på besøg. Jeg fik hans nummer så vi evt. kan kontakte ham inden vi anløber Torekov. Se her på kortet hvor det er:

Vis stort kort

No responses yet

Apr 20 2008

Søsætning

Published by under Information

Oldermanen skriver:

“Hej sømænd

Ville lige sende en lille hilsen og fortælle om lørdagens søsætning af Viktoria.

Da vi jo allerede havde et stort fremmøde til klargøringen var der faktisk kun få medlemmer, som “skyldte timer”.
Af den grund måtte man altså håbe på at der var folk der ville afse ekstra tid, udover deres ene weekend.

Fredag varmede Dylan og Nelson og jeg op, ved at gå på “Gulvspanden”, vi var således i topform lørdag morgen…
Jeg kom ned på havnen kl. 10 og fandt bundmaling, lunder, donkraft og den slags frem. Freddy og Nelson kom lidt senere.
Nelson gik i gang med Marcus Mug, og Freddy og jeg begyndte at bundmale. Dylan havde lovet at komme, når vi var klar til at søsætte.

Da det var meget dårligt med folk på havnen begyndte jeg at blive lidt urolig, -hvordan skulle vi fire få søsat en 2 tons båd, som stod blokeret at flere andre både? Var ret bekymret og sendte en sms til Morten. Fik promte svar; “Juel og jeg er der om 1 1/2 time.”. Senere fandt jeg ud af at Morten var kørt fra det værksted han havde fået lov at låne den dag + en mekaniker, som stod klar til at hjælpe med at få hans Landrover køreklar…

Ved hjælp af en donkraft, en kasteblok til slæbestedets Wirespil, og et sæt taljeblokke fra Ruth (-Tak Niels!) fik vi trukket Viktoria 6 meter frem. Herefter drejede vi båden og trak den over til slæbestedet. Her fik vi hjælp af Morten og Henning fra Dan-lauget og søsatte, for hånd, båden ned af rampen. Denne “fødsel” tog ca. 2 1/2 – 3 timer. Herefter delte vi selvfølgelig en øl, -og hældte resten ud…. Til sammenligning vil jeg anslå, at havde vi været 3-4 mand mere, havde vi kunnet klare os uden spil og blokke og følgelig kunnet søsætte på 1/2 time.

Her skal ikke lyde nogen beklagelse over dem som ikke havde mulighed for at komme (-i har allerede gjort et fantastisk job ved klargøringen!), men stor ros og tak til dem som kom igen og puklede. Rart at arbejde med folk som ser løsninger, frem for problemer, tak for en dejlig dag til Freddy, Dylan, Nelson, Morten og Juel.

Tror dog jeg vil forsøge at finde en løsning til næste år, hvor båden står færdigsmurt og alle grejer er lagt klar, så vi kan søsætte med et “allemandstag”.

På lørdag d. 26/4, kl. 10 rigger vi Viktoria op. Tænker at vi starter med en kop kaffe, og at vi spiser en hyggelig frokost i solskinnet på havnen. Vi forhaler båden til kranen på bagsiden af naustet. Håber at se så mange som muligt på havnen!

Med venlig hilsen

Johannes

p.s. Husk at træne jeres gnu-stik!”

No responses yet

Apr 09 2008

Billeder fra Arbejdsweekenden

Published by under Information

Så er der billeder fra weekendens arbejde. Her er endnu flere billeder taget af min Far Leif: klik her

Kh.

Juel

No responses yet