Archive for March, 2008

Mar 18 2008

Oldermanden har udskudt klargøringen

Published by under Information

“Kære bådelaug

…har med spænding fulgt med i DMI’s vejrudsigt i de sidste 2-3 dage og er desværre nød til at rykke vores klargøring og påskefrokost.
DMI har lovet temperaturer under 5 grader, 13m/s, samt slud og regn.
Jeg ved jo, at I blot ler af den slags vejr, -men det er det jo desværre ikke så velegnet til at male i.
Altså flyttes klargøringen, i år, til lørdag d. 5. april og søndag d. 6. april 2008. Vi mødes på havnen kl. 10.00.
Påskefrokosten håber jeg at vi kan holde i Hippiekomunen, lørdag (5. april red.), men her må vi lige vente og høre fra Dylan og Nelson, som jo går og kliner lerhytter på Den Fynske Pampas, langt fra alle telemaster….

Til orientering kan jeg sige at Juel, Morten og jeg var i Roskilde og smurte det nye træværk med Boracol (svampedræber). Viktoria har det godt.
Jeg checkede maling til Viktoria, og så, at der mangler et par ting. Snakker med Ture om det på mandag.

Sidste weekend sendte vi et takkebrev til vores sponsor, Jørn, og orienterede ham også om Viktorialaugets planer for det kommende år.

I kan se mere på www.viktorialaug.dk. Juel og Jeppe har lagt et stort arbejde her, og jeg vil opfordre jer til at kigge på siden, den er virkelig flot. Juel (juelonline@gmail.com) modtager gerne kommentarer, billeder og indlæg til hjemmesiden, -en hjemmeside er kun så god som dens indhold! Morten og Juel har kreeret et flot format til Viktoriabrevpapir, og er også i gang med at lave en ny adresse- og mailingliste.

Efter at have sms’et til de fleste, ser det ud til, at alle kan møde op og gi’ den en skalle, men vær sød at svare på: johsambjoernsen@hotmail.com og lad mig vide at I kommer.

På vegne af Viktorialauget

Johannes

P.S. Det der med at jeg kaldes “Oldermand” på hjemmesiden må stå for Juel og Mortens regning. Kan ikke komme ind og ændre på det. Forbandede teknokrater! -I enhver kommunistisk marxistisk forening med respekt for sig selv, hedder det sguda “Formand”?”

Juels kommentar til PS: “Jeg henholder mig til hvad jeg har læst i leksikonet om hvad en Oldermand er” 😀

No responses yet

Mar 18 2008

Pre forårsklargøring

Published by under Information

Oldermanden og to laugsmedlemmer var i dag ude og kigge til Viktoria. Det blev også til forberedende arbejde.

Klik på billedet for at se resten af billederne:

No responses yet

Mar 13 2008

Hvem har bygget Viktoria?

Published by under Information

Jeg har kontaktet arkivaren på Fejø lokalhistoriske arkiv. De har angiveligt en masse information om bådebyggeriet på bla. Niels Christian Nielsens baadebyggeri – hvor Viktoria er bygget. Alene på Fejø’s hjemmeside står der en masse information og de to bådebyggerier (hvoraf en eksistere endnu!). Jeg har deraf (alene ved at læse Fejø hjemmesiden) fundet en lille “faktuel fejl” om Viktorias historie, der har sneget sig ind mange steder. Christian Nielsen er – bla. forfatter og opmåler af gamle både, han har lavet et stort arbejde for at bevare viden om Danmarks gamle småbåds tradition. Han er også barnebarn af bådebyggeren Niels Christian Nielsen, men han har ikke bygget Viktoria. På grund af navnesammenfaldet er Christian Nielsen blevet krediteret for bygningen af Viktoria (og Dan) – selv på informationsstanderen i havnen står der Christian Nielsen (Rigtige kendere vil selvfølgelig vide at Christian Nielsen (Jr.) ikke kan have bygget Viktoria – så korrektionen kan forekomme som “flueknepperi”).

Mig og Morten påtænker en tur (deltagere fra Viktoria Lauget er velkommen – tilmeld ved at skrive en kommentar til dette indlæg) til arkivet, og forslår et fremtidig togt til Fejø.

2 responses so far

Mar 01 2008

Generalforsamlingen i Lauget 1. marts

Published by under Information

Et mere uddybende referat kan indhentes ved henvendelse.

Dylan trådte ærefuldt tilbage som formand for Viktoria Lauget og Johannes blev enstemmeligt valgt som ny formand.

Vi besluttede at bruge penge på et telt, navigations og kommunikations udstyr.

Togter til Træf Fjordens træbåde og den svenske vestkyst, blev principielt besluttet.

Der ud over nød vi Sissels dejlige mad og en enkelt øl.

Ud over dagsordenen blev det formelle aftalt omkring klargøring til søsætning af Viktoria i Påsken. Fredag trækkes der i arbejdstøj og lørdag holdes årets påskefrokost. Vi ser alle frem til stor tilslutning.

No responses yet